Acasă Externe Agenda Europeana Grup special de lucru pentru investiţii în Valea Jiului

Grup special de lucru pentru investiţii în Valea Jiului

DISTRIBUIȚI

147729 – 13092018 –  La nivelul Comisiei Europene a fost constituit un grup special de lucru care evaluează deja necesităţile de investiţii în Valea Jiului, pentru a ajuta această regiune carboniferă să facă mai uşor faţă tendinţei mondiale de reducere a consumului de cărbune.

Este anunţul făcut la RRA de comisarul pentru politică regională, Corina Creţu.

Ea a explicat că, în acest fel, responsabilii europeni şi autorităţile române vor să ajute şi să  reducă impactul negativ pe care tranziţia către o energie mai curată îl are mai ales asupra locuitorilor din Valea Jiului.

„M-am zbătut foarte mult să introduc această regiune printre cinci regiuni pilot care au fost desemnate de către Comisia Europeană pentru a fi ajutate să traverseze această tranziţie. S-a realizat, în cadrul Comisiei Europene, o echipă operaţională pentru Valea Jiului, care şi-a început deja activitatea, practic, evaluând, împreună cu Guvernul României, necesităţile, potenţialul investiţional în Valea Jiului, identificarea proiectelor deja existente. Mai are să completeze ceea ce s-a investit deja, pentru că, în ultimii ani, cel puţin în perioada 2007 – 2013, au fost investite mai mult de 2,5 miliarde de lei în judeţul Hunedoara şi în oraşele din Valea Jiulu, a declarat Corina Creţu.

Comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, va vorbi astăzi despre acest proiect şi la Petroşani, la o conferinţă la care vor fi analizate perspectivele Văii Jiului în contextul tranziţiei către folosirea energiei regenerabile. Sursa- romania-actualitati.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.