Acasă Politic Întâlnire Dragnea – Perry

Întâlnire Dragnea – Perry

DISTRIBUIȚI

147779 – 19092018 – Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a întâlnit marți, 18 septembrie, cu Rick Perry, secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii. Temele de discuție au avut în vedere componenta de cooperare în sectorul energetic din cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

Întrevederea președintelui Camerei Deputaților cu secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii a constituit o oportunitate de evidențiere a potențialul ridicat al cooperării româno-americane în domeniul energiei, în cadrul Parteneriatului Strategic, se arată într-un comunicat de presă.

România este un furnizor de securitate energetică atât în regiune, cât şi în Europa, cu potenţial de a-şi întări acest rol, contribuind activ prin politica şi programele sale la atingerea obiectivelor Uniunii Europene în domeniul energetic. În acest context, oficialul român a apreciat proiectele energetice ca un element-cheie de susținere a cooperării economice, astfel încât aceasta să atingă nivelul de excelență care deja există în cooperarea România-SUA în domeniul securității.

”Este necesară adaptarea strategiei și politicilor naționale pentru a răspunde atât cerințelor de securitate, cât și celor de mediu, precum și nevoilor investitorilor și participanților la piața energiei. Energia este un element fundamental pentru dezvoltarea economică a regiunii Mării Negre și, implicit, a regiunii Europei de Sud-Est, iar România joacă un rol extrem de important în această ecuație”, a declarat Liviu Dragnea.

Discuțiile au vizat, de asemenea, cooperarea între entitățile de cercetare din România și laboratoarele naționale din SUA (din cadrul Departamentului pentru Energie) pentru dezvoltarea noilor tehnologii de gestionare a energiei, de depozitare, de folosire a energiei nucleare în domeniul civil, fiind menționată platforma laser de mare putere din apropierea Bucureștiului, cu cea mai avansată tehnologie din domeniu la nivel mondial.

Secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Rick Perry, a vizitat România în contextul participării la Summitul Inițiativei celor Trei Mări.

La întrevedere au participat, de partea română, Georgian Pop, secretar al Camerei Deputaților, și Octavian Petric, vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.