Acasă Politic Liderul PMP Ilfov, Rizia Tudorache, indignat

Liderul PMP Ilfov, Rizia Tudorache, indignat

DISTRIBUIȚI

147815 – 21092018 – Rizia Tudorache, secretar general adjunct al Partidului Mișcarea Populară, președintele filialei Ilfov, își exprimă îngrijorarea față de măsurile de prevenție, intervenție și post-prevenție luate de autorități în legătură cu extinderea virusului pestei porcine.

”Nu trebuie să ai cunostințe multe ca să realizezi că inactivitatea autorităților responsabile cu privire la măsurile care ar trebui luate sunt în detrimentul populației, dar cu direcție foarte clară pentru anumite societăți comerciale, de casă, ale PSD”, spune Tudorache. Liderul PMP consideră că în ultimii trei ani, pentru a preveni pesta porcină africană, autoritățile în domeniu ar fi trebuit să ia măsuri de conștientizare și pregătire a populației prin mass-media, să intervină rapid pntru limitarea focarelor confirmate și să vină cu măsuri de stopare a extinderii virusului.

Tudorache este indignat că ”Guvernul nu a întreprins nimic în ceea ce privește măsurile de despăgubire a persoanelor fizice și juridice care au suferit pagube colaterale prin aplicarea măsurilor așa-zise de eradicare și combatere a bolii”. ”Trebuie subliniat faptul că despăgubirile care se aplică în prezent nu sunt la nivelul legislației directivelor europene și sunt departe de sumele care au fost asigurate cetățenilor și societăților comerciale din alte țări, pe cap de animal sacrificat. Informez cetățenii pe această cale, pe cei care au suferit direct, prin sacrificarea animalelor din cauza pestei porcine africane și pe cei care au suferit pagube – societățile de profil, producatorii de furaje, agenții economici care își desfășurau activitatea în târgurile care au fost închise – că sunt îndreptățiți să ceară despăgubiri, iar statul român, prin Guvernul României, trebuie să respecte legislația internă și pe cea europeană”, atenționează Tudorache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.