Acasă Anchete Interne 92 de dosare penale întocmite de Poliția Transporturi într-o săptămână

92 de dosare penale întocmite de Poliția Transporturi într-o săptămână

167.000 de seturi de preservative, fără acte, descoperite la Constanța Sud

DISTRIBUIȚI

   148190 – 22102018 – În perioada 12 – 19 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, polițiștii de la transporturi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

Polițiștii au efectuat controale în 391 de stații de cale ferată şi au patrulat în 389 de trenuri de călători. De asemenea, au desfășurat 11 acțiuni pentru combaterea pescuitului și comerțului ilegal, precum și a contrabandei.

Pe parcursul acțiunilor, au fost depistate 5 persoane date în urmărire națională, 4 minori lipsiți de supraveghere și 5 persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate. Față de alte 3 persoane, depistate cu droguri asupra lor, au fost întocmite dosare penale.

În total, au fost întocmite 92 de dosare penale, în principal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, distrugere, falsuri și uzuri de fals, pescuit ilegal și pentru infracțiuni la regimul circulației. De asemenea, 52 de persoane au fost depistate în flagrant delict, iar 3 persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Pentru neregulile depistate, polițiștii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 24.000 de lei și au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare totală de peste 1.700.000 de lei.

De exemplu, la 17 octombrie a.c., polițiști ai Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea operațiunilor ilegale de import-export cu produse contrafăcute. Astfel, polițiștii au descoperit într-un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din Bucureşti, mărfuri în plus față de cele declarate la Autoritatea Vamală. În urma controlului vamal fizic efectuat de către inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au fost descoperite peste 167.000 de seturi de prezervative care nu se regăseau în declarația vamală de import. Mărfurile în cauză, având o valoare de piață estimată la peste 1.500.000 de lei, au fost indisponibilizate de organele vamale, iar polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au întocmit un dosar penal pe numele reprezentanților societății comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire de acte nereale la autoritatea vamală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 86/2006 (Codul Vamal al României).

În urma aceleiași acțiuni, desfășurată în data de 17 octombrie 2018, polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, împreună cu colegi din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au descoperit într-un alt container, sosit tot din China, având ca destinatar o societate comercială din Bucureşti, mărfuri în plus față de cele declarate la Autoritatea Vamală.

În urma controlului vamal fizic efectuat de către inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au fost descoperiți peste 1.100 de metri pătrați de parchet stratificat, din material plastic, nedeclarați în documentele vamale.

Mărfurile în cauză, având o valoare de piață estimată la 200.000 de lei, au fost indisponibilizate de organele vamale, iar, în cauză, polițiștii din cadrul S.P.T.M. au întocmit dosar penal pe numele reprezentanților societății comerciale beneficiare, pentru infracțiunea de folosire de acte nereale la autoritatea vamală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.