Acasă Externe Atenționare de călătorie în Mexic

Atenționare de călătorie în Mexic

Evoluția uraganului WILLA

DISTRIBUIȚI

   148212 – 23102018 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Statele Unite Mexicane – zona de vest, în special către statele Jalisco, Nayarit și Sinaloa, că autorităţile de meteorologie specializate prefigurează, pentru perioada  22 – 25 octombrie 2018, precipitații și inundaţii cauzate de uraganul WILLA, care continuă să se deplaseze spre direcția nord-vest. La 22 octombrie 2018, centrul urganului se situa la 385 km de Puerto Vallarta și 530 km de orașul Novillero din statul Nayarit, având o viteză maximă susținută a vântului de aproximativ 250 km / h (caracteristic pentru uragane de nivel 5, cea mai înaltă treaptă pe scara Saffir-Simpson).

Deși uraganul WILLA prezintă caracteristicile de categoria 4, încă se înregistrează ploi puternice și vânturi intense, atât în vestul statelor Jalisco și Nayarit, cât și sudul statului Sinaloa.

În cazul declanşării alarmei locale (prin posturi locale de radio sau telefoane mobile), este obligatorie adăpostirea de urgenţă în locuri rezistente la vânt.

Evoluţia uraganului WILLA poate fi urmărită pe site-urile https://www.nhc.noaa.gov/?epac (Centrul de Urmărire al Uraganelor), http://smn.cna.gob.mx/es (Serviciul Național de Meteorologie din Mexic) şi https://erccportal.jrc.ec.europa.eu/emaildailymap/title/ECHO Daily Map of 22 October 1018 (Centrul de Coordonare al Răspunsului la Urgențe al Comisiei Europene).

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Statele Unite Mexicane: +525552800447 și +525552801869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice la Ciudad de Mexico: +­525538833072.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://mexico.mae.rowww.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/home_ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.