Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Măgurele Science Park (MSP), subiect de dezbatere în Săptămâna Europeană a...

Bruxelles: Măgurele Science Park (MSP), subiect de dezbatere în Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor

DISTRIBUIȚI

 148179 – 19102018 – Măgurele Science Park (MSP), subiect de dezbatere în Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor, eveniment care a avut loc săptămâna trecută la Bruxelles.

”Importanța specializării inteligente și a inovării pentru dezvoltarea regională” iată tematica Seminarului privind investițiile inteligente finanțate prin Programul Operațional Regional în Regiunea București-Ilfov, cu sprijinul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, reuniune care a avut loc la 10 octombrie 2018, la Bruxelles.

La eveniment au participat responsabili ai Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, ai Ministerului Fondurilor Europene din România, ai ROST – Romanian Office for Science & Technology to the EU și Schuman Associates.

În cadrul evenimentului a fost prezentat Magurele Science Park, inițiativă a Consiliului Județean Ilfov, ca soluție concretă de valorizare economică a rezultatelor cercetării de pe platforma Măgurele, care va contribui la consolidarea sistemului național al antreprenoriatului inovator, precum și la atragerea și susținerea talentelor cu scopul de a schimba tendința exodului de inteligență din România. Magurele Science Park va fi un vector de dezvoltare regională, cu impact la nivel național în domeniul competitivității economice.

Daniela Mocanu, director executiv Magurele Science Park: ”Am prezentat stadiul în care se află parcul științific la acest moment, am arătat obiectivele pe care le avem și partenerii care ni s-au alăturat în proiect. Am explicat oportunitatea construirii Magurele Science Park pe platforma de la Măgurele, în contextul cercetării la nivel de excelență care se desfășoară aici”.

Tehnologii inovatoare și parteneriate în regiunile în curs de dezvoltare a fost titulatura evenimentului prezidat de eurodeputatul Jan Olbrycht, unde au fost prezentate beneficiile parteneriatelor public-privat din Polonia și din România. În cadrul acestei întâlniri, ADR București Ilfov a prezentat Magurele Science Park, drept proiectul care va contribui la dezvoltarea regiunii București-Ilfov, dar și a României, prin valorificarea la nivel economic a rezultatelor cercetării de la Măgurele.

Magurele Science Park a fost și în atenția invitaților ambasadorului României în Belgia

La reuniunea organizată cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Belgiei, care a avut ca obiectiv promovarea Programului Operaţional Regional, a Regiunii Bucureşti – Ilfov şi a României, alături de reprezentanți ai Corpului Diplomatic au participat oameni de afaceri și reprezentanți ai instituțiilor europene.

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor este organizată în comun de Comitetul European al Regiunilor (CoR) și Direcția Generală Politică Regională și Urbană (DG REGIO) a Comisiei Europene și a avut loc în perioada 8 – 12 octombrie 2018, la Bruxelles. Evenimentul reuneşte anual peste 5.500 de reprezentanţi ai unor regiuni şi oraşe din Europa şi de pe alte continente, precum şi înalte oficialităţi din instituţiile europene, reprezentanți ai mediului universitar și experți, care au ocazia să facă schimb de bune practici și cunoștințe în domeniul dezvoltării regionale și urbane, anunță CJ Ilfov.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.