Acasă Economie Cooperare între Hidroelectrica și Verbund Hydro Power

Cooperare între Hidroelectrica și Verbund Hydro Power

DISTRIBUIȚI

148215 – 23102018 – Astăzi, 23 octombrie 2018, Hidroelectrica împreună cu VERBUND Hydro Power GmbH au semnat un memorandum de cooperare între cele două companii. Prin document, părțile își exprimă voința pentru dezvoltarea în comun de proiecte, implementarea de soluții de proiectare, de construire și echipare bazate pe cele mai noi soluții și tehnologii în domeniul energetic. De asemenea, actul stipulează transferul de informații și know-how  privind modalitățile de dispecerizare a energiei, operarea centralelor fără personal (prin centre de control), optimizarea activității de mentenanță și reparații, precum și implementarea soluțiilor și tehnologiilor inovatoare pentru punerea în aplicare a directivelor Uniunii Europene în domeniul protecției mediului, inclusiv asigurarea conectivității longitudinale a cursurilor de apă.

VERBUND Hydro Power GmbH este cea mai importantă companie de utilități din Austria și unul dintre cei mai mari productori de energie hidroelectrică din Europa. VERBUND Hydro Power GmbH are o vastă experiență în domeniul dezvoltării și operării de centrale electrice, precum și un remarcabil know-how în zona producerii de energie atât din sursă hidro, cât și din resurse regenerabile în general. La rândul său, Hidroelectrica este cea mai mare companie producătoare de energie electrică din România, una dintre cele mai profitabile companii din Europa de Est și are, de asemenea, un istoric relevant în exploatarea centralelor hidroelectrice.

Faptul că directoratul Hidroelectrica – în integralitatea sa, a semnat – alături de directorii generali ai VERBUND Hydro Power GmbH, dl Karl Heinz Gruber și dl Michael Amerer, memorandul de cooperare certifică interesul real al ambelor societăți pentru dezvoltarea unor proiecte cu valoare adăugată mare. Practic, două companii foarte puternice decid astăzi să pună în comun resursele de know-how și să lucreze în echipă la identificarea și ulterior implementarea unor proiecte viabile de dezvoltare. Vedem în colaborarea cu Hydro Power GmbH o reală oportunitate, de pe urma căreia ambele companii vor avea cu siguranță de câștigat.” – a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.