Acasă Anchete Justitie CSM nu o vrea pe Adina Florea șef la DNA

CSM nu o vrea pe Adina Florea șef la DNA

DISTRIBUIȚI
foto:adevarul.ro

148016 – 08102018  – Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, luni, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de numire a Adinei Florea ca procuror şef al DNA.

Adina Florea a susţinut, luni, interviul în cadrul Secţiei pentru Procurori a CSM, care trebuie să emită un aviz consultativ în ceea ce priveşte numirea sa la conducerea DNA. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că nu există la dosarul Adinei Florea nicio dovadă a faptului că sunt suspiciuni sau bănuieli rezonabile cu privire la comiterea unei fapte penale de către aceasta. Audierea s-a încheiat după aproape trei ore.

Florea a criticat maniera în care anumiţi procurori-vedetă ai DNA “au fost scoşi în faţă”, dar şi numărul mare de achitări. “Unii procurori DNA au fost scoşi în faţă, aşa numiţii procurori-vedetă. Eu cred că procurorii trebuie să fie discreţi. Nu trebuie să uităm de numărul mare de achitări. Finalitatea procedeului penal s-a dorit a nu exista atât timp cât instanţele de judecată au hotărât altfel, din acest punct de vedere. Era necesară o activitate managerială mult mai riguroasă, un control de temeinicie, care să iasă din sfera de formalism. Este de subilinIat totodată, modul deficitar de soluţionare a situaţiilor de criză”, a declarant, printre altele, Adina Florea, în cadrul interviului în faţa Secţiei pentru Procurori a CSM.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.