Acasă Politic Delegația AmCham EU la MAE

Delegația AmCham EU la MAE

DISTRIBUIȚI
foto:mae.ro

148264 – 25102018 –  Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 25 octombrie, o întrevedere cu reprezentanții Camerei Americane de Comerț pe langa Uniunea Europeană, AmCham EU.

Ministrul afacerilor externe a prezentat prioritățile Președinției României la Consiliului Uniunii Europene și a subliniat importanța consolidării parteneriatului dintre Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

Întrevederea a permis un schimb de opinii despre relația comercială UE-SUA și despre importanța desfășurării comerțului internațional într-un cadru multilateral, bazat pe principiile de piață liberă. Cele două părți au reafirmat deopotrivă importanța parteneriatului transatlantic în domeniul securității și apărării. Discuția a vizat și relațiile Uniunii cu statele din vecinătatea estică, Balcanii de Vest și Turcia.

Delegația AmCham EU a exprimat interes pentru menținerea unui dialog constant între mediul de afaceri și reprezentanții UE și ai statelor membre pe principalele dosare europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.