Acasă Politic Doamnă prim-ministru, cu tot respectul, greșiți! Verificați informațiile din discursurile care vi...

Doamnă prim-ministru, cu tot respectul, greșiți! Verificați informațiile din discursurile care vi se scriu!

Laurențiu Rebega, europarlamentar

DISTRIBUIȚI

147995 – 05102018 – Miercuri, în plenul Parlamentului European, s-a dezbătut situația statului de drept în România și, după cum era firesc, doamna Viorica Dăncilă, șefa guvernului român, a fost invitată să-și prezinte poziția. Vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans, precum și numeroși europarlamentari și-au prezentat punctele de vedere, în majoritate critice, la adresa situației din România.

În urma intervenției mele din plenul Parlamentului, în care l-am criticat pe liderul PSD Liviu Dragnea, am avut „onoarea” să primesc o replică din partea prim-ministrului României, doamna Viorica Dăncilă.

Întrucât procedurile luărilor de cuvânt nu mi-au permis mie, unui simplu europarlamentar, să-i răspund în plen, voi face câteva precizări.

Stimată doamnă prim-ministru, verificați informațiile din discursurile care vi se scriu! Sau, măcar, încercați să vă aduceți aminte! Eu nu am fost niciodată membru PSD. La alegerile europarlamentare din 2014, nu am candidat pe lista PSD, ci pe o listă comună PSD-PC, propus fiind de Partidul Conservator.

Pe aceeași listă ați candidat și dumneavoastră, propusă fiind de PSD. Vă mai amintiți cine era președintele PSD la acea dată? Nu, nu era Liviu Dragnea! Era Victor Ponta! Dacă ați vrut să faceți o aluzie la loialitate, ați greșit: tocmai dumneavoastră sunteți în ofsaid! Nu vă reproșez dez-orientarea! Capacitatea de a urmări și a anticipa schimbările din societate este principala calitate a unui politician.

În privința dezamăgirii celor care NE-au votat, s-ar putea să aveți dreptate. Nimeni, dar mai ales un politician, nu poate mulțumi pe toată lumea! Un adevărat om politic trebuie să-și asume mai ales nemulțumirile cetățenilor! Nu vă faceți griji pentru mine! Știți vorba cu câinele și drumul lung!

Ați atins, însă, și o problemă reală: politizarea dezbaterilor. Iarăși, trebuie să vă reamintesc că Parlamentul European este o instituție eminamente politică, structurată ca atare! Orice dezbatere este politizată, altfel este apă de ploaie!

Da, este drept, deasupra opțiunilor politice se află interesul național. Tocmai de aceea, criticând actuala conducere a PSD, am afirmat cu fermitate că nu voi vota niciodată o rezoluție împotriva României.

Sunt convins că și cetățenii și politicienii vor trage învățăminte din dezbaterea de astăzi. Prin urmare, doamnă Dăncilă, vă așteptăm cu drag la Pro România, cât de curând!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.