Acasă Anchete Dragnea, încă un dosar la DNA

Dragnea, încă un dosar la DNA

DISTRIBUIȚI

147940 – 01102018 – Înalta Curte de Casație și Justiție a admis luni solicitarea DNA de redeschidere a unui dosar penal care vizează fraude cu fonduri europene și în care este implicat și liderul PSD, Liviu Dragnea. Ancheta urmează a fi derulată in rem pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, decizia instanţei fiind definitivă.

Dosarul îl vizează pe Liviu Dragnea, dar şi pe Mugur Bătăuş, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victoriţa Păscuţu şi Marian Fişcuci. Dosarul vizează finanţarea din fonduri europene şi din bugetul Consiliului Judeţean Teleorman a unor contracte. Beneficiarul a fost firma Tel Drum.

Minuta:

”Confirmă redeschiderea urmăririi penale (…) numai în rem și numai cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.248 Cod penal de la 1969. Menţine celelalte dispoziţii ale rezoluţiei din data de 14 octombrie 2013, respectiv cele referitoare la neînceperea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de stabilire cu intenţie a unei valori diminuate a activelor unei societăţi, prevăzută de art 10 lit. a) din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu, în sumă de câte 130 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 01 octombrie 2018”, se arată în decizia instanței.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.