Acasă Politic Întrevedere Viorica Dăncilă  – Karl-Heinz Lambertz

Întrevedere Viorica Dăncilă  – Karl-Heinz Lambertz

DISTRIBUIȚI

148314 – 30102018 –  Premierul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 30 octombrie 2018, o întrevedere cu președintele Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, în contextul participării la conferința la nivel înalt „O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetățenii săi”.

Întâlnirea celor doi oficiali a prilejuit un schimb de opinii extrem de util cu privire la dialogul dintre România și Comitetul European al Regiunilor, accentul fiind pus pe perspectivele de colaborare pe perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, când România își propune să contribuie la identificarea unor soluții reale, menite să faciliteze avansarea proiectului european de o manieră unitară și coezivă.

Totodată, în cadrul întrevederii, au fost abordate aspecte referitoare la viitorul Europei și la prioritățile mandatului României la Președinția Consiliului UE, cu precădere cu referire la Cadrul Financiar Multianual 2021-2027/ politica de coeziune post-2020.

Premierul României a subliniat rolul important al Comitetului Regiunilor în apropierea Uniunii de cetățeni, municipalități și regiuni, într-un cadru care permite acestora să fie implicați mai activ în procesul de formulare a deciziilor la nivelul UE, precum şi în reflecția cu privire  la viitorul Europei. A evidențiat, în același timp, importanța coordonării acțiunilor în plan european regional și local, în vederea creșterii convergenței sociale, economice și teritoriale în întreaga Uniune Europeană.

De asemenea, a salutat angajamentul Comitetului Regiunilor în asigurarea continuității procesului de consultare a cetățenilor cu privire la viitorul Europei, precum și decizia de desfășurare a celui de-al 8-lea Summit European al Regiunilor și Orașelor, care va avea loc la București, în perioada 14-15 martie 2019, oportunitate însemnată pentru liderii locali și regionali de a-și exprima punctul de vedere cu privire la construirea unui viitor european mai puternic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.