Acasă Cultura/Media Italia: Centenar România 1918-2018

Italia: Centenar România 1918-2018

DISTRIBUIȚI

148213 – 23102018 – Editura REDIVIVA din Milano în parteneriat cu o serie de instituții și asociații din Elveția și Italia începe o serie de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri,  care vor cuprinde prezentări de carte, ultimile ediții apărute la editură: „Istoria Transilvaniei” (Storia della Transilvania) de Ioan Aurel Pop și Ioan Bolovan, „Repere de istorie și cultură românească în Italia în anul Centenarulului României Mari” precum si alte volume de istorie si memorialistică acare evocă România în ultimul veac.

Evenimentul va cuprinde și prezentarea expoziției „Prizonieri români și italieni în timpul Primului război mondial 1915-1918, realizată de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, direcția Patrimoniu Cultural, expozitie care ilustrează atmosfera din lagărele de concentrare unde au ajuns prizonieri mulți dintre soldații transilvăneni. De asemenea vor fi evocate prin expuneri ale istoricilor cei 100 de ani de la fondarea Legiunii voluntarilor români în Italia, precum și rolul și personalitatea profesorului Simion Mândrescu desfășurată în Peninsulă în primăvara și vara anului 1918.

Proiectul propus urmează să se desfășoare în mai multe locații: Municipiul Paradiso din Lugano cu sprijinul Primăriei, Bibliotecii Municipale din Besozzo, Varese, în cadrul unor parohii românești, s.a.

Manifestarea este inclusă de asemenea și în cea de a VI-a editie a Festivalulului Internațional BOOKCITY din Milano, cea mai mare manifestare de gen din Lombardia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.