Acasă Politic Klaus Iohannis, la evenimentele dedicate Centenarului Armistițiului, care vor avea loc la...

Klaus Iohannis, la evenimentele dedicate Centenarului Armistițiului, care vor avea loc la Paris

DISTRIBUIȚI

  148320 – 31102018 – În zilele de 10 și 11 noiembrie a.c., preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, la Paris, la o serie de evenimente dedicate Centenarului Armistițiului care a pus capăt ostilităților din cadrul Primului Război Mondial. Participarea are loc la invitația Președintelui Republicii Franceze,  Emmanuel Macron.

Cu acest prilej, la Arcul de Triumf, va avea loc ceremonia Centenarului Armistiţiului, la care președintele României va fi prezent, alături de liderii țărilor beligerante din Primul Război Mondial, precum şi cei ai țărilor care au sprijinit efortul de război.

Președintele Klaus Iohannis va participa, totodată, la deschiderea Forumului de Pace de la Paris, o inițiativă a președintelui Emmanuel Macron, care își propune să genereze proiecte concrete în spiritul multilateralismului și al cooperării contemporane, în sprijinul păcii.

De asemenea, cu ocazia vizitei la Paris, președintele României se va întâlni cu studenți, masteranzi și doctoranzi români din regiunea pariziană, implicați în cercetarea științifică. Întâlnirea, organizată la Ambasada României la Paris, este dedicată contribuției românești la dezvoltarea științei și tehnicii în Anul Centenarului Marii Uniri.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.