Acasă Social Educatie Lideri ai universităților europene de top discută viitorul științei și tehnologiei în cadrul...

Lideri ai universităților europene de top discută viitorul științei și tehnologiei în cadrul CAESAR la UPB

DISTRIBUIȚI

  148134 – 17102018 – Universitatea Politehnica din București (UPB) a deschis astăzi porțile celei de-a 31-a ediții a Adunării Generale a CESAER – una dintre cele mai importante asociații universitare la nivelul Uniunii Europene. Evenimentul reunește reprezentanții a peste 50 de universități europene,din 25 de țări cărora li se alătură personalități din lumea cercetării științifice și a învățământului tehnic superior.

Adunarea Generală anuală a CESAER – cea mai importantă asociație la nivel european care reprezintă universitățile specializate în știință și tehnologie – este prezentă în acest an, în premieră, în România și pentru a celebra împlinirea a 200 de ani de la înființarea Universității Politehnica din București. În același timp, întâlnirea este ocazionată de centenarul Marii Uniri și de preluarea de către România a conducerii Consiliului UE , mandat ce va debuta în prima jumătate a anului 2019.

Principalele teme ale reuniunii științifice, aflată în desfășurare la Universitatea Politehnica din București  sunt axate  pe de o parte pe importanța colaborării interdisciplinare în domeniile cercetării, inovării și educației și pe de altă parte pe realizarea beneficiilor economice pe care le poate aduce consolidarea colaborării internaționale între universități. Totodată, în cadrul evenimentului va fi reliefat atât  rolul universităților în spectrul mai amplu al cercetării științifice aprofundate și inovării cât și cel al negocierilor purtate de CESAER pentru crearea unei noi generații de instrumente de finanțare ale Uniunii Europene. O importanță deosebită va fi acordată și eforturilor de continuare a colaborărilor cu universități din Regatul Unit.

CESAER este o asociație europeană formată din peste 50 de universități specializate în știință și tehnologie din 26 de țări. Asociația non-profit a fost înființată în 1990 și este recunoscută pentru importanța ei în Spațiul European an Cercetării. Obiectivele organizației sunt legate de optimizarea politicilor din domeniul educației și cercetării, de creșterea bugetului UE dedicat cercetării și de promovarea cooperării internaționale ca instrument principal pentru avansarea inovației.

Universitatea Politehnica din București este cea mai mare universitate cu profil tehnic din țară și singura universitate membră CESAER din România. Misiunea universității este de a utiliza inovația tehnologică cu scopul de a promova atât cunoașterea cât și o economie națională și europeană prosperă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.