Acasă Economie Măgurele Science Park, membru al Asociației Internaționale a Parcurilor Științifice și a...

Măgurele Science Park, membru al Asociației Internaționale a Parcurilor Științifice și a Zonelor de Inovare

DISTRIBUIȚI

 147942 – 02102018 – Marian Petrache​, președinte Consiliul Județean Ilfov: ”Suntem onorați că facem parte din această structură, cea mai importantă din lume în acest domeniu. Ne bucurăm că proiectul nostru de ridicare a unui parc științific pe platforma de cercetare de la Măgurele a convins. Construirea parcului științific este oportunitatea pe care România trebuie să o fructifice, de aceea Consiliul Județean Ilfov a fost inițiatorul înființării Asociației Magurele Science Park, din care fac parte Consiliul Judetean Ilfov​, IFIN – HH și Primăria Măgurele. Asociația Magurele Science Park a coagulat în jurul ei cea mai mare parte a instituțiilor de cercetare și de educație academică din regiunea București – Ilfov. În luna mai a fost finalizat Studiul de Fezabilitate pentru construirea Parcului Științific, moment în care am demarat procesul de consultare cu Banca Europeană de Investiții, în vederea contractării unei finanțări prin intermediul Planului Juncker”.

Despre IASP

Asociația Internațională a Parcurilor Științifice și a Zonelor de Inovare (IASP) conectează experții care gestionează parcuri științifice și alte arii de inovare și furnizează servicii care contribuie la creșterea economică și eficientă a membrilor săi. A fost creată în 1984. Are 346 de membri din 77 de state. Reunește peste 115.000 de companii.

Prin aderarea la IASP, Magurele Science Park va avea acces la o serie de servicii personalizate și de înaltă calitate. Dezvoltarea de parteneriate este un element extrem de important pentru un parc științific, iar accesul la cele mai mari parcuri științifice din lume asigură cadrul necesar dezvoltării Magurele Science Park într-un context internațional, încă din prima fază. Participarea la evenimentele organizate de IASP și promovarea Magurele Science Park ca hub de inovare și transfer tehnologic la nivel internațional reprezintă beneficii importante ale aderării la această organizație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.