Acasă Stiință Premiul Nobel pentru Medicină 2018 a fost câștigat de James P. Allison...

Premiul Nobel pentru Medicină 2018 a fost câștigat de James P. Allison și Tasuku Honjo

DISTRIBUIȚI

147939 – 01102018 – Laureaţii Premiului Nobel pentru Medicină din 2018 sunt James P. Allison şi Tasuku Honjo pentru descoperirea unei terapii împotriva cancerului prin inhibarea reglării negative a sistemului imunitar.

Prin stimularea capacităţii inerente a sistemului imunitar de a ataca celulele canceroase, cei doi au stabilit un nou principiu pentru terapia împotriva cancerului.

Cancerul ucide milioane de oameni în fiecare an și este una dintre cele mai mari provocări ale medicinii umane.

Prin stimularea capacității sistemului nostru imunitar de a ataca celulele tumorale, laureații din acest an au stabilit un principiu complet nou pentru terapia cancerului.

James P. Allison și Tasuku Honjo au arătat cum pot fi utilizate strategii diferite de inhibare a frânării sistemului imunitar în tratamentul cancerului. Descoperirile celor doi laureați constituie un reper în lupta împotriva cancerului.

Premiul Nobel pentru Medicină  are o valoare de un milion o sută de mii de dolari și este primul anunțat în seria recompenselor pentru merite deosebite în domeniile științei, literaturii și păcii, inițiată de inventatorul dinamitei, Alfred Nobel, în 1901.

Premiile Nobel 2018 pentru Medicină, Fizică, Chimie, Pace şi Economie sunt acordate, începând de astăzi, la Stockholm.

Marţi va fi anunţat laureatul premiului pentru fizică, miercuri cel pentru chimie, vineri cel pentru pace, iar premiul pentru economie va fi atribuit pe 8 octombrie.

Este primul an din ultimele şapte decenii şi jumătate în care distincţia pentru Literatură nu va fi atribuită, ca urmare a scandalului sexual care a destrămat Academia suedeză. Tot astăzi, o instanţă din Suedia l-a găsit vinovat pe bărbatul în centrul acestui scandal şi l-a condamnat la 2 ani de închisoare. Sursa: stiri.tvr.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.