Acasă Externe Președintele Iohannis a primit drapelul orașului Napoli

Președintele Iohannis a primit drapelul orașului Napoli

DISTRIBUIȚI

148130 – 17102018 –   Ultima zi a vizitei de stat a Președintelui României,  Klaus Iohannis, în Republica Italiană s-a desfășurat în orașul Napoli.

Cu acest prilej, Președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu primarul orașului Napoli,  Luigi De Magistris, axată pe prezența unei largi comunități românești în zona orașului Napoli și în toată regiunea Campania.

Cu această ocazie, Președintele României a subliniat rolul comunităților în relansarea proiectului european, orașele trebuind să devină principalele noduri într-o rețea complexă a promovării și diseminării valorilor europene, a civilizației și a culturii occidentale.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, totodată, faptul că importanta comunitate românească din regiune, și din întreaga Italie, devine o prezență din ce în ce mai activă, mai integrată, mai capabilă să facă afaceri, să se afirme în domeniile artei și ale cercetării științifice și să aducă o contribuție tot mai relevantă la dezvoltarea comunității care i-a primit.

Astfel, Președintele României a remarcat că deși regiunea Mediteraneană este afectată de fenomenul migrației, orașul Napoli își propune să devină o comunitate deschisă. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a salutat abordarea primarului De Magistris cu privire la gestionarea acestui fenomen, remarcând că viziunea acestuia are potențialul de a conduce la identificarea unor soluții în vederea promovării prosperităţii și securităţii sustenabile, în beneficiul cetățenilor.

În cadrul ceremoniei de primire a Preşedintelui României, i-a fost înmânat, de către primarul Luigi De Magistris, drapelul orașului Napoli.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.