Acasă Anchete Interne Ţigări de contrabandă ascunse în trenul PRIETENIA

Ţigări de contrabandă ascunse în trenul PRIETENIA

DISTRIBUIȚI

148326– 31102018 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit 85.400 de ţigarete (4.270 pachete), ascunse într-un loc special amenajat în şasiul unuia dintre vagoanele trenului accelerat 401, care urma să intre în România din Republica Moldova.

În data de 30 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Iași Feroviar au efectuat formalităţile de frontieră pentru intrarea în ţară a pasagerilor trenului accelerat nr.401, care circulă pe relaţia Chişinău – Iaşi – București

În baza unei informaţii deţinute, lucrătorii noştri au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra vagoanelor trenului. Astfel, au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, într-un loc special amenajat, confecţionat în şasiul unui vagon, pe capetele acestuia, mai multe pachete cu ţigări de contrabandă.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că ţigările aparţin cetățeanului român, în vârstă de 30 de ani, însoțitorul vagonului.

S-a realizat inventarierea bunurilor descoperite şi a rezultat cantitatea totală de 85.400 țigarete (4.270 pachete), de proveniență R. Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în vederea confiscării, iar persoana a fost sancționată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.