Acasă Anchete Interne Trei kilograme de bijuterii, descoperite la control pe Aeroportul Cluj-Napoca

Trei kilograme de bijuterii, descoperite la control pe Aeroportul Cluj-Napoca

DISTRIBUIȚI

  148290 – 29102018 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj-Napoca în cooperare cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Cluj-Napoca au descoperit, ascunse în şosete, în bagajele de cală ale unui cetățean român, minor, aproximativ 3.000 grame de bijuterii din metal galben, presupuse a fi aur, fără a deţine documente legale.

În data de 26 octombrie 2018, în jurul orei 14.30, la P.T.F. Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din SUA, via Munchen, un cetăţean român, minor, în vârstă de 14 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Vâlcea. Acesta beneficia de serviciul de însoţire minori al companiei aeriene, urmând să fie preluat de un adult care îl aştepta în aeroport. Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit inclusiv al bagajelor de cală, fiind descoperite ascunse, în şosete, mai multe bijuterii din metale şi pietre preţioase (cercei, inele, brăţări, pandantive cu pietre de culori şi mărimi diferite) în greutate totală de 2.956 grame, având valoarea de aproximativ 472.000 lei.

Întreaga cantitate de bijuterii a fost reţinută de autoritatea vamală şi predată Trezoreriei Cluj, urmând a fi trimisă în vederea evaluării şi expertizării. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.