Acasă Politic USR: PSD vrea să cenzureze publicațiile neaservite partidului

USR: PSD vrea să cenzureze publicațiile neaservite partidului

DISTRIBUIȚI

147944 – 02102018 – Uniunea Salvați România (USR) condamnă intenția lui Liviu Dragnea de a iniția un proiect legislativ prin care să fie controlat modul de cheltuire al banilor din presa neaservită partidului său. USR transmite că o asemenea acțiune ar întoarce România cu 30 de ani în urmă, când jurnalismul însemna prezentarea discreționară a realității în funcție de dorința liderului suprem.

Ultimele declarații ale lui Liviu Dragnea confirmă că PSD preia idei de proiecte legislative de la penali. În loc să se preocupe de problemele reale ale românilor, Liviu Dragnea a anunțat că va promova un proiect propus de Dan Voiculescu, un condamnat penal care prin televiziunea sa intoxică românii cu dezinformări și jumătăți de adevăruri în fiecare zi. Președintele PSD vrea să suprime, de fapt, independența presei, unul dintre pilonii fundamentali ai democrației.

”Dan Voiculescu şi Liviu Dragnea cer la unison ca trusturile media critice să fie urmărite de Guvern şi de serviciile de informații în numele transparentizării surselor de finanțare şi a asumării unui presupus partizanat. Este cea mai penibilă ironie cu putință ca tocmai Dan Voiculescu să ceară aşa ceva, în condițiile în care unul dintre cele mai mari trusturi de presă din România îi aparține şi este parte a mașinăriei de propagandă a PSD şi ALDE care îşi clamează independenţa şi profesionalismul de altfel inexistente”, declară președintele USR Dan Barna.

”Dorința lui Dragnea de a pune pumnul în gură presei este asemenea Rusiei lui Putin și Turciei lui Erdogan. USR condamnă ferm declarația președintelui PSD și intenția acestuia de a călca democrația în picioare și își exprimă susținerea pentru jurnalismul independent din România. Democrația unei țări se măsoară inclusiv în libertatea presei, iar USR i se va opune lui Liviu Drganea prin toate mijloacele legale de a îngropa democrația sub ochii noștri”, se arată într-un comunicat de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.