Acasă Stiință Academicianul Nicolae Zamfir, ”Ambasador Special al Regiunii Dunării”

Academicianul Nicolae Zamfir, ”Ambasador Special al Regiunii Dunării”

DISTRIBUIȚI

 148407 – 06112018 – Academicianul Nicolae Zamfir, directorul general al Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei”, a primit titlul de ”Ambasador Special al Regiunii Dunării”, în semn de recunoaștere a importanței și meritelor privind activarea proiectului Măgurele Science Park. Decernarea distincției a avut loc în marja Forumului Național care a marcat lansarea oficială a președinției țării noastre la Strategia Uniunii Europene privind Regiunea Dunării (SUERD).

Parcul Științific de la Măgurele este cel mai provocator proiect la care lucrează Consiliul Județean Ilfov. Consiliul a inițiat înființarea Asociației Măgurele Science Park, din care fac parte și Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei” șoi Primăia Măgurele.

Asociația Măgurele Science Park a coagulat în jurul ei cea mai mare parte a instituțiilor de cercetare și de educație academică din regiunea București – Ilfov.

În luna mai a fost finalizat Studiul de Fezabilitate pentru construirea Parcului Științific, moment în care a început procesul de consultare cu Banca Europeană de Investiții în vederea contractării unei finanțări prin intermediul Planului Juncker. Prima fază a proiectului înseamnă realizarea infrastructurii parcului, construirea centrului de inovare, a unei clădiri destinate transferului tehnologic, a Muzeului Viitorului și a spațiilor conexe.

Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”E nevoie de pace socială, iar în societate să ajungă un mesaj că viitorul există și că putem păstra oamenii aici, în țară. Mă simt liniștit că l-am întâlnit pe domnul Nicolae Zamfir, care mi-a dat posibilitatea să facem ceva. Și acel ceva să însemne viitor. Mă bucur că am lângă mine oameni perseverenți, cu putere de muncă și care vor duce proiectul la bun sfârșit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.