Acasă Externe Britanicii s-au răzgândit. Vor să rămână în UE

Britanicii s-au răzgândit. Vor să rămână în UE

DISTRIBUIȚI

  148414 – 07112018 – Majoritatea cetăţenilor britanici ar vota pentru rămânerea în Uniunea Europeană în cazul organizării unui nou referendum, arată un sondaj de opinie efectuat la comanda postului Channel 4.

Potrivit sondajului Institutului Survation, 54% dintre cetăţenii britanici ar opta pentru rămânerea ţării în Uniunea Europeană.

În cadrul sondajului, au fost intervievate 20.000 de persoane, în mediul online, în perioada 20 octombrie-2 noiembrie.

În urmă cu câteva zile, liderii grupurilor de afaceri din Marea Britanie au cerut Guvernului de la Londra organizarea unui nou referendum pe tema condiţiilor ieşirii ţării din Uniunea Europeană, lansând un avertisment asupra efectelor ”devastatoare” pe care le poate genera Brexit. Într-o scrisoare publicată de Sunday Times, peste 70 de oameni de afaceri avertizează asupra efectelor grave ale unei eventuale ieşiri din UE fără un acord adecvat privind viitoarele relaţii bilaterale. Săptămâna viitoare, semnatarii vor lansa campania ”Comunitatea de afaceri vrea un nou referendum”.

În octombrie, sute de mii de persoane au manifestat la Londra pentru a cere organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Guvernul Theresa May a exclus în mai multe rânduri organizarea unui nou referendum, argumentând că s-a decis clar în 2016. În referendumul din 2016 britanicii s-au pronunţat în favoarea Brexit. Un purtător de cuvânt al Downing Street a reiterat acest mesaj duminică, potrivit FT.

Guvernul Theresa May este contestat puternic din cauza negocierilor pe tema Brexit, care până acum nu au produs niciun rezultat concret. Fostul premier Tony Blair a cerut amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană pentru a putea prelungi negocierile şi a obţine un acord favorabil. Laburistul Tony Blair a spus că, oricum, ”decizia finală” privind Brexit trebuie să le aparţină alegătorilor. – sursa: Ziarul Financiar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.