Acasă Externe Bulgaria: Coduri portocaliu și galben de precipitații

Bulgaria: Coduri portocaliu și galben de precipitații

DISTRIBUIȚI

148593 – 21112018 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie bulgar, în perioada 21 – 22 noiembrie 2018, întreg teritoriul Republicii Bulgaria va fi afectat de căderi însemnate de precipitații sub formă de ploaie, pe alocuri cu formare de polei și au fost emise următoarele coduri de atenționare meteorologică:

Cod portocaliu pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie în regiunile: Stara Zagora, Haskovo și Kârdjali. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantități de precipitații sub formă de ploaie, care vor atinge valori între 30 și 50 litri/mp;

Cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie, cu formare de polei, în regiunile: Vidin, Montana, Vrața, Loveci, Pleven, Gabrovo, Veliko Târnovo și Ruse. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantități de precipitații sub formă de ploaie, cu valori între 20 și 25 litri/mp. Există pericolul formării de polei;

Cod galben pentru căderi de precipitații sub formă de ploaie în regiunile: Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Sofia, Sofia-Regiune, Pazardjik, Smolian, Plovdiv, Sliven, Yambol, Târgoviște, Razgrad, Silistra, Șumen, Dobrici, Varna și Burgas. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantități de precipitații sub formă de ploaie, cu valori cuprinse între 20 și 30 litri/mp.

Se recomandă să se urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autoturismele echipate corespunzător circulației pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării de polei sau a vizibilității reduse.

Se pot obține informații despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informații despre starea actuală a drumurilor de pe aplicația gratuită LIMA (n.a.- deocamdată doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenției menționate funcționează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.