Acasă Social Bursa locurilor de muncă destinată persoanelor cu dizabilităţi

Bursa locurilor de muncă destinată persoanelor cu dizabilităţi

DISTRIBUIȚI
foto:angajatorulmeu.ro

148712 – 28112018 –   Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 şi Asociaţia Alternativa 2003, marchează ”Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi” prin organizarea Bursei locurilor de muncă destinată persoanelor cu dizabilităţi.

Acțiunea se va desfăşura în data de 3 decembrie 2018, între orele 10,00 și 13,00, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, Bd. Mareşal Averescu nr.17, corp C, sala nr.6, Sectorul 1, București.

Potrivit Legii nr.448/2006 persoanele cu dizabilităţi pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu dizabilităţi  într-un procent de cel puţin 4 % din totalul de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat  persoane cu dizabilităţi.

Angajatorii care încadrează persoane cu dizabilităţi pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării, potrivit Legii nr. 76/2002 privind asigurările pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, pot beneficia de subvenții, pe o perioadă de 12 luni. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat.

Participarea la eveniment, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor cu dizabilităţi aflate în căutarea unui loc de muncă, este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.