Acasă Anchete Justitie CCR amână pronunțarea cu privire la conflictul juridic între Parlament și Ministerul...

CCR amână pronunțarea cu privire la conflictul juridic între Parlament și Ministerul Public

DISTRIBUIȚI

148708 – 28112018 – CCR a amânat, miercuri, pronunțarea pentru ședința din 11 decembrie cu privire la conflictul juridic între Parlament și Ministerul Public, care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor, relatează Mediafax.

Decizia vine după ce părțile implicate în conflict și-au susținut punctele de vedere, în ședința de miercuri a Curții Constituționale. Din partea Parlamentului a vorbit vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, iar din cea a Ministerului Public a luat cuvântul Iuliana Nedelcu.

Astfel, Florin Iordache a spus că situația de după 2009 e foarte gravă, precum în perioada comunistă, când organele securiste făceau investigații penale. Vicepreședintele Camerei Deputaților l-a acuzat pe procurorul general Augustin Lazăr că a mințit atunci când a spus că protocoalele sunt doar metodologii de lucru. Florin Iordache a susținut că ofițerii SRI acționau ca veritabile organe de cercetare secrete, iar prin încheierea acestor protocoale a fost știrbit atributul suveran al instanțelor de a se pronunța asupra litigiilor.

Reprezentantul Ministerului Public la CCR, Iuliana Nedelcu, a susținut, miercuri, în contrapartidă la declarațiile deputatului PSD, că asimilarea făcută de vicepreședintele Camerei cu justiția stalinistă este surprinzătoare, reprezentând de fapt o simplă procedură retorică de emoție. Procurorul a catalogat asimilarea făcută de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, cu justiția stalinistă, ca fiind cel puțin surprinzătoare.

Aceasta a adăugat că protocoalele au fost documente tehnice și nu a existat o interdicție de clasificare a lor. Totodată, Iuliana Nedelcu a afirmat că protocoalele au fost acorduri tehnice, care nu au stabilit norme juridice de conduită.

Pe 8 octombrie, Camera Deputaţilor a sesizat Curtea Constituţională a României cu privire la un posibil conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public, legat de protocoalele SRI-Parchetul General. Punctele de vedere au fost trimise de către părţile implicate în conflict pe 22 octombrie, termen fixat de Curtea Constituţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.