Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov CJ Ilfov îşi reafirmă sprijinul faţă de mediul de afaceri din judeţ

CJ Ilfov îşi reafirmă sprijinul faţă de mediul de afaceri din judeţ

DISTRIBUIȚI

 148386 – 06112018 – Camera de Comerţ şi Industrie Ilfov a organizat în comuna 1 Decembrie evenimentul «Topul firmelor judeţului Ilfov 2017» unde, Consiliul Judeţean Ilfov a fost reprezentat de administratorul public al judeţului, Irinel Scrioşteanu.

”Am propus firmelor din Ilfov un parteneriat în vederea realizării Strategiei Judeţului Ilfov Orizont 2030 pe care urmează să o definitivăm cu Banca Mondială şi faptul că ne dorim o colaborare mai strânsă decât aceea pe care am avut-o la elaborarea Strategiei Orizont 2020. De asemenea, Consiliul Judeţean Ilfov vă propune să ne fiţi alături în elaborarea primului Plan de Amenajare Teritorială a Judeţului (PATJ), primul de acest fel care se realizează în Ilfov. Ne dorim să ne fiţi coechipieri şi în privinţa implementării programului învăţământului dual pentru care am avut deja discuţii cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu câteva firme din Ilfov specializate în acest domeniu. Tot pentru susţinerea mediului privat, trebuie să menţionez că am sprijinit primăriile ilfovene în realizarea procedurilor cadastrului sistematic şi, în acest sens, există 20 de primării care se găsesc în diferite stadii de implementare a acestor proceduri. Chiar aici, în comuna 1 Decembrie unde ne aflăm, s-a finalizat cadastrul sistematic şi suprafeţele de teren din această comună sunt clare din punct de vedere juridic. Pentru buna desfăşurare a activităţilor economice ale firmelor din Ilfov, vă spun că ştim care este cea mai importantă problemă a Regiunii Bucureşti – Ilfov, aceea a mobilităţii, şi vreau să ştiţi că o tratăm cu prioritate. În această idee a sprijinului acordat firmelor în problema mobilităţii am elaborat şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) şi am luat primele măsuri prevăzute de acest document strategic: realizarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov şi implementarea Programul Integrat de Transport Public de Călători pentru Regiunea București-Ilfov. În plus, pentru urmărirea îndeaproape a realizării celorlalte măsuri prevăzute de PMUD care ţin de alte instituţii, cum ar fi Ministerul Transporturilor, am creat un Grup de Lucru permanent pentru a sprijini şi implementa acest program. De asemenea, pentru susţinerea mediului de afaceri, Consiliul Judeţean Ilfov a obţinut tilul de «Incubator de Afaceri» care va fi, în scurt timp, una dintre «cărămizile» care vor sta la baza apariţiei şi funcţionării Măgurele Science Park. Felicit firmele premiate pentru realizări, vă doresc succes şi reafirm dorinţa Consiliului Judeţean Ilfov de a vă fi partener în a menţine judeţul Ilfov în topul judeţelor din România, ca nivel de dezvoltare economică”, a declarant Scrioșteanu.

 Judeţul Ilfov a înregistrat în 2017 un PIB/locuitor de 10.212 euro

Judeţul Ilfov a înregistrat în 2017 un PIB/locuitor de 10.212 euro, al doilea ca valoare din ţară după Bucureşti, cu 22.878 euro. Dezvoltarea economică a judeţului Ilfov este susţinută de cele 57.403 firme înregistrate în 2016, cifră ce reprezintă 3,08% din totalul agenţilor economici din România.

Firmele înregistrate pe raza judeţului Ilfov au raportat în 2017 o cifră de afaceri de 80,1 miliarde de lei (18,2 miliarde de euro), adică 6,76% din cifra de afaceri a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.