Acasă Externe Convenția de la Minamata privind mercurul

Convenția de la Minamata privind mercurul

DISTRIBUIȚI

 148653 – 26112018 – În perioada 19 – 23 noiembrie 2018, la Geneva, Elveția, s-a desfășurat cea de-a doua Conferință a Părților la Convenția de la Minamata privind mercurul. România a fost reprezentată de delegaţia Ministerului Mediului, condusă de Elena Dumitru, ministru plenipotenţiar la Misiunea Permanentă a României la ONU, Geneva și formată din Claudia Dumitru, Ioana-Maria Vasiliu, Gabriela Isac, Octavian Colțoi, Silvana Bunea, Georgiana Dumitru, Alina Garofil.

Deciziile importante, adoptate in cadrul Conferinței, vor consolida Convenția, care este unul dintre cele mai noi tratate multilaterale de mediu. Noutăţile adoptate vizează termenii de referință și regulile de procedură pentru Conferința Părților, avansându-se discuții în domeniul gestionării siturilor contaminate cu mercur și a deșeurilor de mercur din surse mixte.

A treia reuniune a Conferinței Părților la Convenția Minamata, va avea loc în 2019, în perioada 25-29 noiembrie, în Geneva.

De importanță majoră pentru România este adoptarea termenilor de referință pentru funcționarea Comitetului de Implementare, organism subsidiar al Convenției. România deține funcția de vice-președinte și de raportor, prin reprezentantul Ministerului Mediului.

În același timp, a continuat dialogul și schimbul de experiență și informații cu reprezentanții Președinției Austriei la Consiliul UE, în vederea pregătirii exercitării de către România, a Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.