Acasă Politic Deputații PNL nu s-au mobilizat pentru a-l da jos pe Dragnea

Deputații PNL nu s-au mobilizat pentru a-l da jos pe Dragnea

DISTRIBUIȚI

  148610 – 21112018 – Aproape jumătate dintre deputații PNL au absentat miercuri de la ședința de plen a Camerei Deputaților unde trebuia pusă pe ordinea de zi și supusă la vot solicitarea de revocare a lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei, dezvăluie G4Media.ro.

Din cauza absenteismului masiv al liberalilor, solicitarea nu a mai fost făcută, deoarece ar fi fost respinsă la vot.

Dacă deputații PNL s-ar fi mobilizat, șansele ca Liviu Dragnea să fie demis de la șefia Camerei ar fi fost maxime, deoarece și deputații PSD au absentat și ei masiv, iar Opoziția ar fi avut voturi mai multe.

Potrivit sistemului electronic de vot, la ședința de plen a Camerei au în total 170 de deputați prezenți din totalul de 329. De la PNL au fost în sală 45 din totalul de 68, de la USR au fost 20, de la PMP au fost 8, iar neafiliați tot 8. În ceea ce privește tabăra puterii, PSD a avut în sală 65 de deputați, iar ALDE 6. De la UDMR au fost 10 deputați prezenți.

Dacă și restul liberalilor ar fi fost prezenți la ședință, Opoziția ar fi contabilizat peste 100 de deputați, în condițiile în care PSD, ALDE și UDMR ar fi fost în minoritate, cu doar 81 de deputați.

Decizia de revocare a președintelui Camerei Deputaților pentru încălcarea regulamentului și a Constituției se ia cu votul majorității celor prezenți, ceea ce înseamnă că Dragnea ar fi putut fi răsturnat dacă deputații PNL nu ar fi absentat.

Absența lor este cu atât mai notabilă, cu cât Biroul Executiv al PNL a decis pe 29 octombrie ca toți deputații liberali să își anuleze, în perioada 14 – 21 noiembrie, orice deplasare pentru a putea fi prezenți la Parlament.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.