Acasă Politic Dezbatere finală în USR pentru alegerea candidaților la europarlamentare  

Dezbatere finală în USR pentru alegerea candidaților la europarlamentare  

DISTRIBUIȚI

148562 – 19112018   – A început dezbaterea finală a candidaților înscriși în cursa internă din USR pentru alegerile europarlamentare. Peste 50 din cei 80 de candidați s-au prezentat duminică la dezbaterea de la Brașov și au răspuns la întrebări adresate de personalități din România și Europa.

În deschiderea dezbaterii, președintele USR Dan Barna a ținut un discurs în care a susținut că toate partidele din România ar trebui să semneze un pact național care să reconfirme apartenența României la instituțiile și la sistemul de valori al spațiului euro-atlantic.

În prima parte a dezbaterii, fiecare candidat s-a prezentat două minute, iar în partea a doua au răspuns la întrebări de la jurnaliști, judecători, profesori, actori, antreprenori, membri ai ONG-urilor, muzicieni, europarlamentari ai grupurilor ALDE, NEOS sau grupul Verzilor.

Campania internă din USR a început pe data de 1 octombrie și până în prezent au avut loc dezbateri în toate orașele mari din țară, unde cei peste 80 de candidați au vorbit despre competențele profesionale și planurile lor pentru Parlamentul European.

USR își va alege candidații printr-un proces de tip “primaries”, adică prin votul tuturor celor peste 6.000 de membri, iar votarea se va face printr-un sistem electronic, on-line și verificabil. Sistemul de vot a fost deja testat o dată când toți membrii USR au votat șapte muzicieni internaționali favoriți.

Procesul de votare va începe pe 22 noiembrie 2018, la ora 12.00 și se va încheia în data de 29 noiembrie 2018, la ora 12.00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.