Acasă Politic Drepturile românilor din diaspora, anulate pe bandă rulantă

Drepturile românilor din diaspora, anulate pe bandă rulantă

DISTRIBUIȚI
foto: facebook.com

148483 – 13112018 – Senatul a respins ieri două propuneri legislative ale USR de modificare a legilor electorale, inițiative menite să impulsioneze participarea românilor la viața politică a țării lor, indiferent de locul în care își au domiciliul. Prima propunere legislativă ar fi permis înregistrarea candidaturii pentru alegerile parlamentare din România în baza paşaportului românesc, ca alternativă la cartea de identitate și depunerea la dosarul de candidatură a dovezii îndeplinirii condiţiei domiciliului în țară, obligatoriu pentru validarea mandatului, până în preziua alegerilor.

A doua propunere legislativă de modificare a legilor electorale viza posibilitatea românilor care locuiesc în străinătate de a vota în cadrul alegerilor parlamentare pentru circumscripția electorală din țară, unde au domiciliul.

”Este clar că actuala putere se teme de românii din diaspora, de dorința lor de a avea o țară ca afară. Măsurile propuse ar fi ușurat românilor care locuiesc în străinătate să participe la alegerile pentru un loc în Parlamentul României, iar cea de a doua le-ar fi permis celor din diaspora să voteze pentru circumscripțiile electorale de acasă, să aibă un cuvânt de spus în dezvoltarea comunităților din care provin. Va exista, însă, un moment de la care voința a milioane de români care nu vor să-și uite țara nu va mai putea fi oprită, iar noi nu vom abandona promovarea acestor măsuri juste”, spune senatorul USR de diaspora Radu Mihail.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.