Acasă Politic Întrevedere  Carmen Dan – Dimitris Avramopoulos

Întrevedere  Carmen Dan – Dimitris Avramopoulos

DISTRIBUIȚI

148624 – 22112018 –Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan s-a întâlnit cu Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, în perspectiva preluării Președinției Consiliului UE

Întâlnirea a avut loc în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului UE, iar ministrul Afacerilor Interne a reiterat importanța sprijinului Comisiei Europene pentru reușita Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

În privința migrației, ministrul Afacerilor Interne a subliniat determinarea României de a identifica soluții de avansare a dosarelor aflate în discuție. De altfel, pe acest subiect conducerea MAI a avut deja discuții aplicate cu miniștrii de interne italian și grec, cunoscut fiind faptul că cele două state se confruntă în mod deosebit cu acest fenomen.

„Împreună cu domnul comisar european am trecut în revistă câteva aspecte de interes comun de pe agenda europeană, printre care: situația migrației, protecția frontierelor externe, returnarea, sistemul european comun de azil, sau cele privind securitatea internă”, a declarat Carmen Dan.

Comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos  a declarat că va lucra strâns cu Președinția României la Consiliul UE pentru avansarea rapidă a dosarelor de maximă importanță pentru Statele Membre.

„Sunt sigur că Președinția română va avansa rapid cu privire la dosarele de securitate rămase încă în discuție. În primul rând, pentru a preveni și a elimina mesajele cu conținut terorist din mediul online – o problemă urgentă. În al doilea rând, pentru a face interoperabile toate bazele noastre de date în domeniile migrație, frontiere și securitate.”

Alte subiecte abordate în cadrul discuției dintre cei doi oficiali au fost securitatea frontierelor externe ale Uniunii, pachetul privind interoperabilitatea sistemelor de informații din Statele Membre – o prioritate a Președinției României la Consiliul UE și prevenirea diseminării conținutului terorist în mediul online, un dosar gestionat de Președinția Austriei pe care România dorește să îl continue.

România are în vedere o abordare unitară proeuropeană pe parcursul exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.