Acasă Anchete Interne IGSU rămâne la datorie

IGSU rămâne la datorie

DISTRIBUIȚI

148583 – 20112018 – În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin ninsoare moderată și vânt puternic, în cursul nopții nu au fost înregistrate victime sau alte situații grave care să pună în pericol comunitățile.

Pe fondul temperaturilor scăzute și precipitațiilor, în ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte în 10 județe (Buzău, Bacău, Botoșani, Constanța, Covasna, Harghita, Iași, Neamț, Vrancea, Tulcea) și municipiul București. Majoritatea evenimentelor au constat în arbori doborâți de vântul puternic, derapaje ușoare ale autovehiculelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricții rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a fi deszăpezite.

La nivel național, pompierii împreună cu echipele administratorilor drumurilor au intervenit pentru deblocarea a 46 de autoturisme, microbuze și autobuze, precum și pentru deszăpezirea a două ambulanțe care se deplasau la caz prin zone acoperite de zăpadă.

În Capitală, 94 de copaci au fost rupți din cauza ninsorii, fiind avariate 67 de autoturisme. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

În localitatea Cochirleanca din județul Buzău s-a intervenit cu două utilaje ale drumarilor pentru deblocarea din zăpadă a unei ambulanțe care se deplasa la caz. Pe același tronson de drum au fost deblocate și cinci autoturisme care nu mai puteau înainta. Și în localitatea Lanurile s-a depus un strat de zăpadă care a condus la blocarea a trei autoturisme. O freză de la Drumurile Județene a deszăpezit carosabilul, iar cele cinci persoane din mașini au putut să continue drumul.

În județul Covasna, pe DN 2, în zona localității Ojdula s-a intervenit cu utilaje pentru deblocarea din zăpadă a 5 autoturisme și un microbuz. De asemenea, pe DN 15, în zona localității Creanga din județul Harghita s-a intervenit pentru deblocarea din zăpadă a 4 autotrenuri și 10 autoturisme.

În localitățile Scânteia și Mădârjac din județul Iași, echipajele ISU au acționat cu autospecialele pentru victime multiple (ATPVM) pentru transportul la spital a 5 persoane cu afecțiuni și a unei gravide.

Pe DJ 207C, în zona localității Ion Creangă din județul Neamț, drumarii au acționat cu pentru deblocarea din zăpadă a unui autobuz cu 20 de persoane.

În județul Vrancea s-a acționat pe DN 2N, DN 2L, DJ 205D și DJ 205E, pentru deblocarea din zăpadă a autoturismelor neechipate corespunzător sau a celor care nu mai puteau înainta din cauza stratului mare de zăpadă.

În continuare, meteorologii au transmis o informare care vizează toată țara, fiind prognozate temperaturi scăzute, polei, precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

Peste 4.800 de pompieri cu șenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte mașini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.