Acasă Cultura/Media ”Lecturi basarabene pentru copii” la Biblioteca Națională a României 

”Lecturi basarabene pentru copii” la Biblioteca Națională a României 

DISTRIBUIȚI

148622 – 22112018 –  Luni, 26 noiembrie, orele 15.00, la Biblioteca Națională a României, va avea loc activitatea ”Lecturi basarabene pentru copii”, inițiată și organizată de scriitorul Petre Crăciun, în cadrul proiectului ”Lecturile Regatul Cuvintelor”. Întâlnirea, cea de a șasea a proiectului, este dedicată Centenarului Marii Uniri și are ca invitați patru scriitori importanți din Republica Moldova: Arcadie Suceveanu (poet și președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova), Claudia Partole, Sergiu Afanasiu și Alexandru Plăcintă.

”Lecturile basarabene pentru copii” se bucură de prezența excepțională a poetei Ana Blandiana.

Toți scriitorii invitați vor citi elevilor de la mai multe licee și școli din Capitală din creațiile lor. Va cânta muzică veche românească artista Doina Lavric-Parghel.

Adriana Ene, realizatorul emisiunii pentru copii ”Bucuria poveștilor”, de la Radio Trinitas, va oferi publicului una dintre povestirile scriitorului basarabean Spiridon Vangheli, cel mai tradus scriitor de literatură pentru copii de pe ambele maluri ale Prutului.

Prezența grupului de autori basarabeni este una cu adevărat istorică, fiind pentru prima dată când valoroasa literatură pentru copii de la Chișinău are prilejul de a se face auzită și cunoscută, la un nivel atât de înalt, publicului din Capitala României.

Întâlnirea se bucură de sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, căruia îi mulțumim.

Activitatea va avea loc la parterul Bibliotecii Naționale, din Bulevardul Unirii nr. 22. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.