Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Medici de la Spitalul Județean Ilfov specializaţi în China

Medici de la Spitalul Județean Ilfov specializaţi în China

”Ne-am măsurat forţele şi am văzut că nu suntem cu nimic mai prejos!”

DISTRIBUIȚI

148387 – 06112018 – Doi chirurgi de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, Claudia Stoica şi Claudiu Anghel, au fost recent la o specializare într-unul dintre spitalele oraşului Nanjing, capitala provinciei Jiangsu, în cadrul schimburilor stabilite odată cu înfrăţirea dintre judeţul Ilfov şi provincia chineză Jiangsu.

Dr. Claudia Stoica: ”Lucrez de 10 de ani în Spitalul Judeţean Ilfov şi pentru mine a fost prima specializare în afara ţării. Am prins încredere, ne-am măsurat forţele şi am văzut că nu suntem cu nimic mai prejos. Am participat la cursuri intensive de teorie şi practică în chirurgia pancreasului în care eu mi-am dat doctoratul. În cadrul orelor de practică, am asistat la operaţiile de pancreas şi, la capitolul dotări, trebuie să precizez că noi, aici, la Spitalul Judeţean Ilfov, nu suntem în urma lor. Diferenţele dintre sălile de operaţie nu sunt foarte mari ca şi structură, poate ca dotare. Există şi similitudini: electrocauterul, masa, lampa şi câmpurile de cârpă, toate sunt la fel cu acelea pe care le avem aici. Apoi, tot parte a specializării, am participat la un forum internaţional pentru chirurgia pancreasului. Practic, eu şi colega mea am fost alături de cele mai mari nume ale momentului în chirurgia pancreasului, de colegi de la spitale renumite mondial, cum sunt cele din Heidelberg şi Johns Hopkins din Statele Unite. Specializarea din China se reflectă deja în sala de operaţie, unde am aplicat separat, dar şi în echipă, ce am văzut în chirurgia pancreasului. Colegul meu, dr. Anghel a şi făcut recent o intervenţie chirurgicală pe o tumoră pancreatică exact ca aceea pe care am văzut-o la Nanjing”.

Demersurile pentru înfrăţirea dintre judeţul Ilfov şi provincia Jiangsu au început în noiembrie 2013, odată cu prima vizită a reprezentanţilor Oficiului Afaceri Externe (FAO) al Guvernului Popular din Provincia Jiangsu. În această perioadă, o delegaţie a Consiliului Judeţean Ilfov participă în provincia Jiangsu la activitățile organizate cu prilejul împlinirii a 40 de ani de relații de prietenie și schimburi de experiență între Provincia Jiangsu și alte state.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.