Acasă Externe PSD și PMP, observatori pentru alegeri în SUA

PSD și PMP, observatori pentru alegeri în SUA

DISTRIBUIȚI

148350 – 01112018 –  În perioada 3 – 7 noiembrie 2018 Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) organizează Misiunea de observare a alegerilor din Statele Unite ale Americii, prilej cu care a adresat parlamentelor statelor participante invitaţia de a trimite observatori ai procesului electoral.

Din partea Camerei Deputaților, la această acțiune vor participa doi membri titulari ai Delegației Parlamentului României la AP OSCE: deputații Costel Neculai Dunava (PSD) și Petru Movilă (PMP).

Misiunea de observare presupune: o perioadă de pregătire în Washington D.C. (3–4 noiembrie a.c.); desfășurarea în zonele arondate și eventuale pregătiri (5 noiembrie a.c.), activitatea de observare propriu-zisă (6 noiembrie a.c., cu posibilă prelungire în ziua de 7 noiembrie a.c.); o reuniune pentru evaluarea rezultatelor (în ziua de 7 noiembrie a.c.).

La această Misiune a AP OSCE se estimează participarea a circa 100 de parlamentari ai Adunării din 25 de state participante la OSCE.

La 6 noiembrie a.c. cetățenii americani sunt așteptați la urne, de această dată pentru alegerile parțiale, în urma cărora se vor stabili ocupanții unei treimi din numărul locurilor din Senat, ocupanții tuturor locurilor din Camera Reprezentanților, dar și 39 de noi guvernatori și mai multe parlamente regionale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.