Acasă Politic USR vorbește despre falimentul ascuns al Capitalei: Companiile municipale

USR vorbește despre falimentul ascuns al Capitalei: Companiile municipale

DISTRIBUIȚI

  148586 – 20112018 – În ședința CGMB din această săptămână este supusă la vot o rectificare bugetară prin care cel mai mult pierd spitalele din Capitală: 32,6 milioane de lei vor fi tăiați de la ASSMB. Câștigă în schimb CREART (instituția care organizează Târgul de Crăciun, care primește 4 milioane de lei), bisericile (15,5 milioane, din care 10 merg la Catedrală), Universitatea Populară Ion Dalles primește 1 milion de lei pentru bunuri și serivicii, la fel și Clubul Sportiv Municipal, iar nou înființata Direcție Generală de Administrare București primește un buget de peste 27 milioane de lei.

De asemenea tot în ședința de Consiliu din această săptămână vin la vot rectificările bugetare pentru 8 companii și propunerile de majorare de capital pentru alte 4. Datele furnizate arată că niciuna dintre companii nu returnează vreun leu din cei primiți cu titlul de împrumut (deși scandența era în luna septembrie). De asemenea, veniturile scad, pierderile se adâncesc, iar banii aruncați pe salarii și cheltuieli cu bunuri și servicii ating noi recorduri.

USR București susține că nu va vota aceste proiecte care arată că, așa cum era de așteptat, companiile înființate de Gabriela Firea nu fac altceva decât să toace banii bucureștenilor. ”Aceste structuri au rolul de a servi drept paravan pentru tot felul de sinecuri și afaceri de clan. Companiile reprezintă falimentul ascuns al Capitalei, groapa în care Gabriela Firea aruncă de doi ani de zile cu sute de milioane de euro fără niciun rezultat. Până acum bucureștenii au plătit peste jumătate de miliard de euro pentru un experiment edilitar și de management care a eșuat lamentabil. Iar partea cea mai gravă este că Gabriela Firea nu vrea să accepte că are în față un eșec de proporții. Primarul Capitalei neagă evidența și speră că tot dând bani companiilor ele vor deveni funcționale. Însă sunt deja doi ani de când această strategie a fost aplicată, iar rezultatele nu apar. Dimpotrivă, se adâncesc pierderile și se evaporă speranțele că banii vor putea fi dați înapoi vreodată”, declară Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.