Acasă Externe Agenda Europeana Victor Boștinaru: ”Războiul politic româno-român se mută la Bruxelles și Strasbourg”

Victor Boștinaru: ”Războiul politic româno-român se mută la Bruxelles și Strasbourg”

DISTRIBUIȚI

  148507 – 14112018 – Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreședintele Grupului S&D pentru politică externă, consideră că rezoluția Parlamentului European privind statul de drept în România, adoptată astăzi în plenul legislativului european, este rezultatul războiului politic exportat la Bruxelles, pentru îndeplinirea unor interese politice mărunte, dar în dauna intereselor noastre ca țară membră a Uniunii Europene.

Boștinaru: ”Contrar tuturor dovezilor, rezoluția nu face aproape nicio referire la protocoale secrete încheiate între SRI, procurorul general, șeful DNA și mai multe ramuri ale sistemul judiciar român. Aceste protocoale secrete au avut un impact dramatic asupra independenței sistemului judiciar și au vizat oameni obișnuiți, jurnaliști, oameni de afaceri și politicieni cu metode care amintesc de fosta Securitate. Totodată, rezoluția nu menționează abuzurile comise dar nici necesitatea de a garanta supremația ordinii constituționale și a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, principii care stau la baza Uniunii Europene”.

”Un lucru este de remarcat însă – mai adaugă eurodeputatul Victor Boștinaru -, atât Klaus Iohannis, cât și PNL-ul, au declarat că se vor opune acestei rezoluții. Astăzi, în fața acestor evidențe din textul rezoluției, putem afirma fie că PNL și președintele Iohannis au mințit atunci când au spus că se vor opune și vor cere retragerea rezoluției, fie că sunt complet irelevanți în cadrul PPE. Un al treilea scenariu, în care PNL și Klaus Iohannis au nevoie de o nouă tragedie și creează noi drame pentru țara noastră, asemenea tacticii pământului pârjolit, pentru a se cățăra și pentru a ajunge la guvernare, ar fi putut părea, până ieri, de neconceput. Astăzi însă, acest scenariu este o realitate”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.