Acasă Economie 18 milioane de euro au cheltuit românii pentru vacanța de Crăciun

18 milioane de euro au cheltuit românii pentru vacanța de Crăciun

DISTRIBUIȚI

148995 – 27122018 – Peste 18 milioane de euro au cheltuit pentru vacanţa de Crăciun cei care au ales să îşi petreacă sărbătorile la hotelurile şi pensiunile din ţară. Ei au cheltuit, în medie, aproximativ 570 de lei pentru cazare şi masă, sumă cu 14% mai mare decât cea de anul trecut.

Potrivit datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, cheltuielile pentru drum şi distracţie au fost în medie de 500 lei/sejur, pentru fiecare persoană.

Numărul celor care au ales unități de cazare din țară, peste 139.000, este cu 14% mai mare decât cel înregistrat în 2017. Cei mai mulți au optat pentru cazarea la pensiuni rurale, unde gradul de ocupare a depășit 90%. Cele mai căutat zone au fost, Bran, Maramureș, Bucovina și împrejurimile Sibiului. Tarifele au variat între 350 și 800 de lei de persoană, în funcție de destinație și preferințe.

Ocupate au fost și structurile de cazare din stațiunile balneare. Aproximativ 25000 de turiști au optat pentru relaxare la centrele SPA sau la piscină. Pentru o vacanță de trei zile la un hotel de trei stele, o persoană a trebuit să plătească între 500 și 750 de lei.

După cum era de așteptat, stațiunile montane s-au menținut în topul preferințelor. De Crăciun, aproximativ 24.000 de turiști au ales să fie aproape de pârtiile amenajate de pe Valea Prahovei sau din celelalte stațiuni montane, pregătite pentru schiorii și amatorii de snowboard, dar și pentru sănii. În această zonă tarifele s-au situat între 500 și 900 de lei de persoană, diferența fiind dată de gradul de confort, serviciile oferite și numărul de zile de sejur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.