Acasă Social 28% dintre părinții elevilor din București sunt nemulțumiți de mizeria de la...

28% dintre părinții elevilor din București sunt nemulțumiți de mizeria de la toaletele din unitățile de învățământ

DISTRIBUIȚI

  148807 – 07122018 – 28% dintre părinții elevilor din București sunt nemulțumiți de mizeria de la toaletele din unitățile de învățământ. 21% dintre părinții care au răspuns la chestionarul online au semnalat faptul că în unitățile unde învață copiii lor nu există sală de sport. De asemenea, peste un sfert dintre părinți s-au declarat nemulțumiți de existența unor lucrări nefinalizate, de mizeria din școală sau din curtea școlii, de spațiile exterioare și de aleile deteriorate. Unul din zece părinți a atras atenția că paza de la școli este insuficientă sau ineficientă.

Acestea sunt rezultatele centralizate în cadrul campaniei ”Voluntar pentru școli mai bune”, campanie derulată de USR București în primele două luni de la începere anului școlar. Scopul acestui proiect este îmbunătățirea situației din școli, prin centralizarea problemelor semnalate de către părinți și responsabilizarea instituțiilor care au datoria de a le rezolva.

”Educația începe cu infrastructura școlară și curățenia în unitățile de învățământ. Nu poți să ai rezultate atâta vreme cât copiii au de înfruntat un mediu total neprietenos când merg la școală. Din păcate, de foarte multe ori, părinții nu au curajul să spună lucrurilor pe nume și să ceară socoteală celor responsabili. Într-o anumită măsură, este de înțeles, atâta vreme cât au copii care învață în acele unități de învățământ și se tem că directorii sau profesorii ar putea să se răzbune pe cei mici. Tocmai din acest motiv, am decis ca noi, USR București, să preluăm sesizările pe care le trimit părinții și, păstrând anonimatul sursei, să semnalăm primăriei și autorităților responsabile problemele de la fiecare școală. Prin intermediul consilierilor noștri locali, vom cere instituțiilor să-și facă datoria”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal.

Problemele semnalate de către părinți vor fi preluate de către consilierii locali USR, care vor trimite sesizări către autorități indicând punctual problemele de la fiecare școală, așa cum au fost formulate de către bucureșteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.