Acasă Social 5 decembrie, Ziua Internațională a Voluntarilor

5 decembrie, Ziua Internațională a Voluntarilor

DISTRIBUIȚI

    148775 – 05122018 –  Voluntarii construiesc comunități puternice este tema anului 2018. Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat, în 1985, ziua de 5 decembrie ca Zi Internaţională a Voluntarilor în slujba dezvoltării sociale şi economice, sărbătorită de atunci în întreaga lume.

În acest an, sunt celebrate eforturile voluntarilor care sprijină participarea locală și rezistența comunității în fața dezastrelor naturale, a stresului economic și a șocurilor politice. Evenimentul din 5 decembrie 2018 se va concentra pe modul în care voluntarii pot construi comunități puternice.

Voluntarii sunt prezenți în jurul nostru răspunzând la apeluri în momente de nevoie, ajutând la salvarea vieților și sprijinindu-i pe cei care vor să-și trăiască viața cu demnitate. Riscându-și viața în fiecare zi pentru a se îngriji de persoanele afectate de conflicte, violență și crize umanitare, voluntarii dau dovadă de umanitate și determinare.

Ziua Internaţională a Voluntarilor oferă, voluntarilor şi organizaţiilor, ocazia de celebra munca în folosul celorlalţi, de a împărtăşi valorile volunariatului şi de a le promova în cadrul comunităţilor, a organizaţiilor neguvernamentale, a agenţiilor ONU, a autorităţilor guvernamentale sau a sectorului privat.  În această zi sunt onoraţi toţi cei care s-au implicat în acţiuni voluntare în comunitate, la nivel naţional sau global, şi au adus schimbări pentru o mai bună guvernare, pentru coeziunea socială şi dezvoltare. Sursa: stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.