Acasă Economie A început ”Rabla pentru electrocasnice”

A început ”Rabla pentru electrocasnice”

DISTRIBUIȚI

148946 – 19122018 –  „Rabla pentru electrocasnice” a început miercuri. Ministerul Mediu vrea ca cei care accesează programul să nu aibă datorii. Cine vrea să-şi înnoiască frigiderul, maşina de spălat sau aparatul de aer condiţionat va putea beneficia de o reducere între două sute şi patru sute de lei, după ce va da la schimb aparatul vechi. Există însă și condiții.

Ministerul Mediului pune la bătaie 20 de milioane de lei, echivalentul a 60.000 de vouchere.

Cei interesaţi să-şi cumpere un frigider nou sau un aparat de aer condiţionat, ori o maşină de spălat vor primi prin programul „rabla pentru electrocasnice” o reducere între două sute şi patru sute de lei, în funcţie de clasa energetică a noului produs.

Cine vrea să intre în program trebuie să se înscrie pe site-ul Administraţiei Fondului Mediu cu datele de identificare şi o declaraţie pe propria răspundere că nu are datorii la stat.

Prin sondaj aceste declaraţii vor fi verificate, iar cei prinşi cu minciuna vor fi executaţi silit.

Din momentul în care finanţarea este aprobată, oamenii au la dispoziţie 15 zile ca să cumpere ceva nou, altfel voucher-ul este radiat.

Lista magazinelor care au intrat în acest program este pe site-ul Fondului de Mediu.

După epuizarea fondurilor, ministerul promite o realimentare a programului, la fel ca în cazul programului Rabla pentru maşini.

Comisia Europeană ne-a impus o ţintă de colectare a deşeurilor electrocasnice de 45%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.