Acasă Social Atenţie pe cine primiți cu colindul!

Atenţie pe cine primiți cu colindul!

DISTRIBUIȚI

148986 – 24122018 – În perioada sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din cele pe care le găsesc descuiate.

Acordaţi o atenţie deosebită persoanelor care intră în locuinţa dumneavoastră sub pretextul de a vă colinda.

În momentul în care primiţi colindătorii, nu expuneţi la vedere, în locuinţă, obiecte de valoare care pot atrage interesul hoţilor şi nu discutaţi despre bunurile din interior, chiar dacă aceştia se arată încântaţi de anumite obiecte.

Nu intraţi în discuţii cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice întrucât, pe fondul unor nemulţumiri, acestea pot manifesta un comportament agresiv.

Instruiţi-vă copiii, pentru ca atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat.

În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, apelați la o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!

Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, respectiv prin instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau prin colectarea frecventă a corespondenţei de către un vecin sau o persoană de încredere.

Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.

Încuiaţi uşile  chiar şi atunci când sunteţi la domiciliu sau plecaţi pentru câteva minute.

Nu depozitaţi în locuinţă sume importante de bani sau obiecte de valoare însemnată.

Atenție la postările pe rețelele de socializare! Mesajele dumneavoastră pot constitui o invitație pentru răufăcători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.