Acasă Anchete Justitie Dan Șova, Constantin Niță și Rudel Obreja,eliberați

Dan Șova, Constantin Niță și Rudel Obreja,eliberați

DISTRIBUIȚI
foto:adevarul.ro

148963 – 20122018 – Fostul deputat Dan Şova, fostul ministru Constantin Niţă şi fostul şef al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja au fost eliberaţi din închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus miercuri suspendarea executării pedepselor în dosarele în care au fost condamnaţi. Decizia se bazează pe verdictul Curții Constituționale, care a considerat nelegală constituirea completurilor de 5 judecători. Hotărârea a fost luată de completul de 5 magistrați, ales să judece dosarul angajărilor fictive, în care e inculpat Liviu Dragnea.

Cei trei au solicitat miercuri în instanţă anularea pedepselor, pe motiv că nu a fost respectată legea atunci când au fost constituite completurile de 5 judecători de la instanţa supremă.

Completul de judecată care a dispus eliberarea celor 3 este format din: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa, potrivit Agerpres.

„Admite în principiu contestaţia în anulare formulată de condamnatul Dan – Coman Şova împotriva deciziei penale nr. 108 din 20 iunie, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 3174/1/2017.(…) Admite cererea de suspendare a executării sentinţei penale nr. 506 din 25 septembrie 2017 (…), până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare. Dispune punerea de îndată în libertate a contestatorului condamnat Dan-Coman Şova de sub puterea mandatului de executare a pedepsei emis în baza sentinţei penale nr. 506 din 25 septembrie 2017 (…), dacă nu este arestat în altă cauză”, se arată în minuta deciziei cu privire la fostul senator.

„Admite în principiu contestaţia în anulare formulată de condamnatul Constantin Niţă împotriva deciziei penale nr. 118 din 28 iunie, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 3157/1/2017.(…) Admite cererea de suspendare a executării sentinţei penale nr.305 din 26 mai 2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2312/1/2016, (…), până la soluţionarea definitivă a contestației în anulare. Dispune punerea de îndată în libertate a contestatorului condamnat Constantin Niţă de sub puterea mandatului de executare a pedepsei emis în baza sentinţei penale nr.305 din 26 mai 2017 (…), dacă nu este arestat în altă cauză. Definitivă”, potrivit minutei în cazul fostului ministru al Energiei.

„Admite în principiu contestaţia în anulare formulată de condamnatul Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2303/1/2017.(…) Admite cererea de suspendare a executării sentinţei penale nr. 181 din 28 martie 2017 (…), până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare. Dispune punerea de îndată în libertate a contestatorului condamnat Rudel Obreja de sub puterea mandatului de executare a pedepsei emis în baza sentinţei penale nr. 181 din 28 martie 2017 (…), dacă nu este arestat în altă cauză. Definitivă”, se precizează în minuta deciziei în cazul fostului preşedinte al FRB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.