Acasă Economie De unde mai scoate bani Guvernul 

De unde mai scoate bani Guvernul 

DISTRIBUIȚI
foto: romanialibera.ro

148920 – 17122018 – Transformarea din impozit pe profit în impozit pe cifra de afaceri la companiile din energie este un scenariu de lucru la PSD pentru construirea bugetului pe 2019, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Cota discutată ar fi de 5% din cifra de afaceri. Nu e clar la acest moment dacă ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și premierul Viorica Dăncilă sunt de acord cu planul lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

Motivul acestei schimbări ar fi nevoia de a atrage fonduri suplimentare la bugetul de stat în 2019 pentru a acoperi nevoile tot mai mari: creșterea pensiilor de la 1 septembrie (8,4 miliarde de lei în plus) și a salariilor bugetarilor de la 1 ianuarie (circa 17 miliarde de lei).

De altfel, Liviu Dragnea a lansat un avertisment dur la adresa multinaționalelor, băncilor, lanțurilor de supermarketuri și companiilor din telecom, pe care le-a acuzat in corpore că fac evaziune fiscală și își expatriază profiturile.

”Înțeleg că sub pretextul liberalizării, companiile din energie au găsit pretextul să crească prețurile. Nu vreau să le naționalizăm, dar vrem să instituim reguli corecte, cinstite. Cred că guvernul nu mai trebuie să tolereze un asemenea comportament. Vă cer să interveniți de urgență. Adică în energie, gaze, justiție, jocurile de noroc. Acum e impozit pe profit, dar ei nu au profit”, a spus Liviu Dragnea într-un lung discurs la Consiliul Național al PSD.

”Sistemul bancar la fel. Nu sprijină economia. Nu fac nici profit. Și eu zic că ar trebui să ia măsuri serioase în privința lăcomiei bancare și evoluției ROBOR. Noi ne uităm toți cum marile bănci se joacă și stabilesc dobânda pe care trebuie să o plătească românii. E cea mai mare diferență între dobânzile la credite și depozite. Eu zic că orice lăcomie în orice domeniu poate fi ponderată. Eu cred că aveți suficiente idei, metode ca foarte rapid să apară aceste măsuri. Și multe altele. Eu sunt convins că chiar săptămâna asta, dle Teodorovici, Darius Vâlcov, coruptule, ești aici? Dna Dăncilă, puneți-i la treabă. Poate că ar trebui să plătească așa cum trebuie taxele. Nu punem bir, dar să plătească corect”, a mai spus Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.