Acasă Politic George Ciamba, la Conferința ”Europe NEXT Project – Cores and Peripheries in Europe?”

George Ciamba, la Conferința ”Europe NEXT Project – Cores and Peripheries in Europe?”

DISTRIBUIȚI

  148785 – 06122018 –  Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a participat, la 5 decembrie 2018, la Bruxelles, ca vorbitor principal, la Conferința ”Europe NEXT Project – Cores and Peripheries in Europe?”, organizată de Institutul Aspen România.

În cadrul intervenției sale, oficialul român s-a referit la provocările actuale ale UE și viziunea României, în calitate de viitoare Președinție la Consiliul UE, cu privire la viitorul unit al construcției europene.

În context, a evidențiat necesitatea depășirii oricăror diviziuni și canalizarea eforturilor comune pe îmbunătățirea eficienței Uniunii, prin asigurarea unității și coeziunii în rândul statelor membre, pe toate dimensiunile – politică, economică și socială. A evidențiat, de asemenea, faptul că această unitate, în jurul valorilor și obiectivelor comune, reprezintă principalul factor care a permis progresul construcției europene până în prezent.

În acest sens, a precizat că unul dintre pilonii principali ai agendei Președinției României la Consiliul UE va fi Europa convergenței, vizând obiective cheie precum asigurarea unei dezvoltări durabile, reducerea decalajelor economice și sociale între diferite regiuni la nivel european, ocuparea forței de muncă și drepturile sociale, promovarea inovării și digitalizării sau consolidarea pieței interne.

Totodată, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat importanța caracterului unitar al Uniunii Europene, ca sursă de valoare și credibilitate în raport cu partenerii săi externi. A reiterat interesul României de a sprijini, în calitate de viitoare Președinție la Consiliul UE, eforturile de consolidare a rolului UE la nivel global, prin menținea unui angajament și a unei acțiuni eficiente cu privire la partenerii din Balcanii de Vest și în raport cu cei din vecinătatea estică care urmăresc să avanseze în relația cu Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.