Acasă Externe Agenda Europeana George Ciamba s-a întâlnit cu Cecilia Malmström și cu Pierre Moscovici

George Ciamba s-a întâlnit cu Cecilia Malmström și cu Pierre Moscovici

DISTRIBUIȚI
foto:romaniatv.net

148974 – 21122018 – În cadrul vizitei de lucru desfășurată la Bruxelles, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a avut o serie de întrevederi cu comisari europeni.

Principalele subiecte discutate în cadrul reuniunii bilaterale cu comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmström, au vizat prioritățile României pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE, precum și teme de interes comun privind evoluțiile recente în domeniul comerțului internațional, cu accent pe rolul și importanța consolidării sistemului multilateral de comerț, relațiilor transatlantice, Brexit și altor procese de negocieri comerciale bilaterale, desfășurate de UE cu parteneri terți. Cu această ocazie, interlocutorii au evidențiat importanța ratificării recente de către Parlamentul European a Acordului de Parteneriat Economic UE-Japonia, în contextul actual din cadrul comerțului internațional, și au exprimat convingerea că pe perioada Președinției române ar putea fi înregistrate noi progrese în ceea ce privește semnarea sau adoptarea altor acorduri comerciale negociate de UE cu parteneri precum Singapore sau Vietnam.

George Ciamba a avut și o reuniune cu comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, Pierre Moscovici. Au fost discutate prioritățile și perspectivele principalelor dosare pe care România le va gestiona în calitate de Președinție a Consiliului UE în ceea ce privește aprofundarea Uniunii Economice și Monetare și impozitarea.

Cu acest prilej, demnitarul român a reiterat angajamentul României de a continua eforturile pentru avansarea dosarelor vizând consolidarea UEM, inclusiv a propunerii privind InvestEU, precum și a celor privind politica de impozitare. În context, ministrul delegat pentru afaceri europene a evidențiat importanța avansării negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual post 2020, a cărui evoluție va determina progresul altor inițiative la nivel european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.