Acasă Externe Întâlnire Iohannis – Tusk pe tema Summitului de la Sibiu

Întâlnire Iohannis – Tusk pe tema Summitului de la Sibiu

DISTRIBUIȚI

  148898 – 14122018 – Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 13 decembrie a.c., în marja Consiliului European de la Bruxelles, o întrevedere cu Donald Tusk, președintele Consiliului European, și cu Juha Sipilä, prim-ministrul Guvernului Republicii Finlanda, țară care va prelua de la România Președinția Consiliului UE în semestrul II al anului 2019.

Modalitățile de cooperare pentru pregătirea Summitului de la Sibiu și a viitoarei Agende Strategice a Uniunii pentru perioada 2020-2024 au constituit temele de discuție abordate în cadrul întâlnirii.

În perspectiva Summitului European Informal de la Sibiu din 9 mai 2019, Președintele Klaus Iohannis a reafirmat angajamentul țării noastre de a colabora îndeaproape cu Președintele Consiliului European pentru pregătirea acestui moment-cheie, simbolic atât pentru viitoarea Președinție a României la Consiliul UE, cât și pentru Uniunea Europeană în ansamblul său.

Discuția a evidențiat și cooperarea foarte strânsă în pregătirea Programului Trio-ului Președințiilor – România, Finlanda, Croația.

În perioada următoare, țara noastră se va implica activ, în calitate de primă Președinție a Trio-ului, în urmărirea obiectivelor comune convenite de cele trei state pentru avansarea agendei europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.