Acasă Politic Întrevedere  George Ciamba  –  Szabolcs Takács

Întrevedere  George Ciamba  –  Szabolcs Takács

DISTRIBUIȚI

  148932 – 18122018 – Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut luni, 17 decembrie 2018, o întrevedere cu Szabolcs Takács, ministru de stat pentru politici europene în cadrul Oficiului Prim-ministrului Ungariei, cu prilejul vizitei pe care omologul ungar a efectuat-o la București.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat o serie de subiecte de actualitate pe agenda europeană în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019. Ministrul delegat pentru afaceri europene a prezentat prioritățile Președinției României la Consiliul UE, precizând că obiectivul central al mandatului României îl va constitui sporirea coeziunii la nivel european și păstrarea unității UE27.

Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru a avea un schimb de opinii cu privire la modalitățile de a avansa negocierile privind cele mai importante dosare europene, precum viitorul Cadru Financiar Multianual 2021-2027, gestionarea migrației la nivel european, politica de extindere. În context, ministrul delegat pentru afaceri europene a asigurat omologul ungar că România intenționează să acționeze în rolul de honest broker pentru a înregistra progrese în cadrul negocierilor și pentru a livra rezultate concrete pentru cetățeni.

De asemenea, ministrul delegat a reiterat importanța Summit-ului european informal de la Sibiu, care va avea loc la 9 mai 2019 și care va reprezenta un moment-cheie pentru transmiterea unui mesaj de unitate politică din partea liderilor europeni.

Partea ungară a indicat că Președinția României la Consiliul UE se va desfășura într-un context foarte important pentru conturarea viitorului Uniunii Europene și a exprimat susținere pentru eforturile și prioritățile României în prima jumătate a anului viitor, în vederea avansării agendei europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.