Acasă Politic Întrevedere Liviu Dragnea – Ivan Brajović

Întrevedere Liviu Dragnea – Ivan Brajović

DISTRIBUIȚI

148837 – 10122018 – Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a avut luni, 10 decembrie, o întrevedere cu Ivan Brajović, președintele Parlamentului din Muntenegru.  Vizita demnitarului muntenegrean a permis o trecere în revistă a modalităților de dezvoltare a cooperării multi-sectoriale dintre cele două țări pentru perioada următoare, precum și reconfirmarea sprijinului României pentru parcursul european al Muntenegrului.

Întâlnirea dintre Liviu Dragnea și Ivan Brajović a reprezentat un excelent prilej de a analiza evoluțiile și stadiul relațiilor bilaterale, accentuând, în același timp, similaritatea poziționărilor celor două țări pe teme de interes european și global, în cadrul formatelor de cooperare NATO și la nivel european.   

Președintele Camerei Deputaților a atras atenția asupra dorinței României de a menține excelentele raporturi de colaborare și de sprijin în ceea ce privește aderarea Muntenegrului la UE, menționând că extinderea cooperării sectoriale și regionale va contribui la avansarea obiectivelor economice și de politică externă ale ambelor țări.

O oportunitate în acest sens, discutată în cadrul întrevederii de astăzi, o reprezintă cooperarea în domeniul energetic, oficialul român subliniind importanța obiectivului de diversificare a rutelor și surselor de aprovizionare cu energiea Uniunii Europene și a Balcanilor de Vest. De asemenea, în cadrul discuției au fost identificate noi formate de colaborare – la nivelul administrațiilor locale, în domeniul educației sau al culturii.  

Președintele Parlamentului muntenegrean a apreciat susținerea pe care România o acordă Balcanilor de Vest în contextul dezbaterilor privind extinderea Uniunii Europene. De asemenea, acesta a menționat că țara sa va încerca să valorifice abordarea constructivă a României pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE, care s-a angajat ca, pe durata mandatului său, să sprijine politica de extindere a UE și deschiderea a noi capitole de negociere pentru statele în curs de aderare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.